Zostało nam warzyw z rosołu, więc na szybko zrobiłam sałatkę, i aby nie było banalnie nadziałam nią wielkie muszle z pomidorem, szpinakiem i kurkumą od makaronów czanieckich:) Wyszło przepysznie, połączenie doskonałe, polecam najlepszy wg nas makaron Czaniecki:)
3 marchewki
1 pietruszka
Kawałek selera ( wykorzystałam warzywa z rosołu)
6 jajek
Por
Groszek zielony ( 400 g)
Majonez gęsty u mnie babuni
Sól i pieprz do smaku
Odrobina chilli
Warzywa kroję w kosteczkę, por myję i kroję w piórka. Ugotowane na twardo i obrane jajka też kroję w kostkę.
Odcedzam groszek i mieszam całość razem. Dodaję majonez około 2 łyżki, doprawiam solą, pieprzem i odrobiną chilli. Mieszam dokładnie razem z warzywami i jajkami.
Makaron gotuję na pół twardo, odcedzam i zostawiam do całkowitego wystudzenia.
Po wystudzeniu napełniam sałatką i układam na talerzu. Można podać z wędliną.
Szybko i smacznie:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)