piątek, 30 sierpnia 2013

Pasta z makreli i camemberta

Coś szaleję z tymi pastami, ale tak jakoś wyszło:)  Kombinuje ze smakami, do tej pory ze świetnym rezultatem, rodzince smakuje, a to najważniejsze;)
Tym razem pasta z makreli wędzonej i camemberta z zielonym pieprzem. 
Zapraszam;)


1 duża makrela wędzona
3 korniszony
Opakowanie camembert z zielonym pieprzem
4 jajka
2 łyżki ketchupu pikantnego
Pół łyżeczki białego mielonego pieprzu
Pieprz mielony kolorowy do smaku






Makrelę obieram ze skóry i z ości. Jajka gotuje na twardo ,studzę i obieram ze skorupek.  Ogórki kroję na mniejsze kawałki, serek tak samo. Do blendera wkładam kolejno  ogórki, rybę, jajka  i korniszony. Miksuję wszystko dokładnie.  Na koniec dodaję ketchup i biały pieprz, i ponownie miksuję. Gotową pastę przekładam do miseczki i doprawiam mielonym pieprzem kolorowym.  Wstawiam do lodówki na jakieś pół godzinki i gotowe. Wybornie smakuje ze świeżym chlebkiem. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...