Coś szaleję z tymi pastami, ale tak jakoś wyszło:) Kombinuje ze smakami, do tej pory ze świetnym rezultatem, rodzince smakuje, a to najważniejsze;)
Tym razem pasta z makreli wędzonej i camemberta z zielonym pieprzem.
Zapraszam;)
1 duża makrela wędzona
3 korniszony
Opakowanie camembert z zielonym pieprzem
4 jajka
2 łyżki ketchupu pikantnego
Pół łyżeczki białego mielonego pieprzu
Pieprz mielony kolorowy do smaku
Makrelę obieram ze skóry i z ości. Jajka gotuje na twardo
,studzę i obieram ze skorupek. Ogórki
kroję na mniejsze kawałki, serek tak samo. Do blendera wkładam kolejno ogórki, rybę, jajka i korniszony. Miksuję wszystko
dokładnie. Na koniec dodaję ketchup i
biały pieprz, i ponownie miksuję. Gotową pastę przekładam do miseczki i
doprawiam mielonym pieprzem kolorowym.
Wstawiam do lodówki na jakieś pół godzinki i gotowe. Wybornie smakuje ze
świeżym chlebkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)