piątek, 2 sierpnia 2013

Kurczak w grill barbecue i curry

Po otwarciu i powąchaniu przyprawy Royal Brand "grill barbecue" od razu pomyślałam o pieczonych udkach, dodałam curry i sos sojowy, nie myliłam się, zjedliśmy smaczne mięsko , zapraszam:)


potrzebujemy:

udka z kurczaka ilość wg potrzeb( u mnie 4 sztuki)
sos sojowy 
Skład: papryka,chili,rozmaryn,cebula,koperek,tymianek
curry Royal Brand

woreczki do pieczenia

Udka myjemy i nacieramy obficie przyprawami, skrapiamy sosem sojowym. Przekładamy do worka i odstawiamy w chłodne miejsce, nawet na całą noc, można krócej.




Po tym czasie wkładamy do nagrzanego do 190-200 st. C piekarnika i pieczemy około 60 minut. 
Gotowe, smacznego:))

  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...