Jeśli mamy w domu dobry makaron, jakąś wędlinę, warzywa i przyprawy, to możemy przygotować pyszny obiad . Zapraszam na pikantną potrawkę na wstążkach- kolorowym fettuccine;)
Makaron Fettuccine Czaniecki
30 dag boczku wędzonego
30 dag cienkiej kiełbasy
4 pomidory
2 cebule
Połowa papryki dużej lub jedna mniejsza
cukinia
3 ząbki czosnku
łyżka Grill Barbecue od Royal brand
Łyżka papryki słodkiej Kamis
½ łyżeczki chilli Kamis
Łyżeczka tymianku Kamis
Łyżeczka majeranku Kamis
Łyżeczka szałwii
Łyżeczka kolendry
½ łyżeczki gorczycy
3 kulki ziela ang.
Lubczyk świeży lub mrożony
Sos sojowy
Olej
Najpierw przygotowałam mieszankę przypraw, kolendrę , gorczycę i
ziele ang. rozgniotłam w moździerzu, i wymieszałam z resztą przypraw.
Makaron ugotowałam i odcedziłam.
Pomidory sparzyłam i obrałam ze skórki. Umytą paprykę
pokroiłam w paski ,cukinię obrałam i pokroiłam w kostkę tak samo skroiłam
boczek, a kiełbasę w pół plasterki a cebulę w piórka.
W rondlu obsmażyłam na oleju
boczek i kiełbasę, następnie dodałam cebulę i czosnek w plasterkach przemieszałam i
dodałam przyprawy. Po chwili duszenia
dodałam pomidory i paprykę. Po koło 15
minutach dodałam cukinię i lubczyk. Dusiło się jeszcze około 20 minut.
Podałam z makaronem fettuccine. Pyszne i syte danie.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)