sobota, 17 sierpnia 2013

Omlet z tuńczykiem i pomidorem

Solidne i smaczne śniadanko, a zarazem zdrowe. Świetne połączenie jajek , tuńczyka i pomidora, doprawione pikantnymi przyprawami. Pyszotka! Zapraszam:)





3 jajka

Tuńczyk w oleju (puszka 185 g)

Pomidor

Przyprawa ognista Kamis (chilli, pieprz czarny, czosnek, kolendra i gorczyca, sól i papryka)

Szczypiorek

pieprz mielony do smaku





Tuńczyka lekko odcedzam, ma zostać trochę oleju. Pomidora myję , obieram ze skórki i kroję w plastry. 

Jajka wybijam do miseczki dodaję przyprawę i ubijam.

Następnie do jajek przekładam tuńczyka i mieszam. 

Masę wlewam na rozgrzaną patelnię. Jak zacznie się ścinać układam plastry pomidora.

 Posypuję świeżo zmielonym pieprzem i smażę pod przykryciem.

 Pod koniec posypuję posiekanym szczypiorkiem.




*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...