Jak dobrze że są tak pyszne zestawy gotowych przypraw i dań firmy Royal Brand, w takie upalne dni, i nie tylko... jak znalazł. Można zjeść smacznie i zdrowo nie męcząc się w kuchni w 50 st. C :D
Dzisiaj zrobiłam czerwone curry po tajsku, podałam z najlepszym naszym zdaniem makaronem Czanieckim:) Rodzinka pojedzona i zadowolona. Mieszanka doskonała, zapraszam:)
składniki :
opakowanie czerwone curry po tajsku Royal Brand
pierś z kurczaka
25 dag makaronu Czanieckiego "wstążka walcowana z pełnego przemiału"
sól
cukier
olej
opakowanie czerwone curry po tajsku Royal Brand
pierś z kurczaka
25 dag makaronu Czanieckiego "wstążka walcowana z pełnego przemiału"
sól
cukier
olej
Makaron gotuję 11 minut, odcedzam.
Mieszankę przypraw przesypuję do miseczki i zalewam wodą, proponuję namaczanie co najmniej 30 minut
Mięso myję i kroję w paski, obsmażam na oleju.
Dodaję namoczone warzywa i przyprawy, razem z wodą w której się moczyły, mieszam doprawiam solą i cukrem do smaku, mieszam i duszę pod przykryciem jakieś 20-30 minut, do miękkości.
Na talerz wykładam porcje makaronu, kawałki piersi i polewam czerwonym curry po tajsku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)