Lubicie szpinak? My bardzo;)))
Dzisiaj z makaronem i aromatyczną
piersią z kurczaka.
1 duża pierś z kurczaka
Przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki Kamis
czosnek w granulkach Kamis
Olej 3 łyżki
Szpinak ze śmietaną ( mrożony) ilość wg gustu
Sól ziołowa do smaku Kamis
Pieprz z młynka do smaku Kamis
Dowolny makaron 300 g
polecam gniazdka Czanieckie
Makron gotuję wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzam.
Mięso myję i kroje w
paski, posypuję obficie przyprawą do kurczaka, polewam olejem i mieszam.
Odstawiam w zimne miejsce na pół godziny.
Po tym czasie obsmażam i odkładam , nakrywając aby nie
stygło.
Na tej samej patelni
duszę szpinak aż się rozmrozi, do gotowego dodaję kawałki obsmażonego
mięsa. Doprawiam solą ziołową, czosnkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Na talerze wykładam makaron i polewam go
szpinakiem z kurczakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)