Zapraszam na pyszny krupnik wzbogacony ulubionymi warzywami, fasolką szparagową, kapustą....Smacznego:)
70 dag mięsa rosołowego z indyka
2 marchewki
Korzeń pietruszki
Ćwiartka selera
Kawałek białej kapusty (1/8)
25 dag żółtej fasolki szparagowej
Kawałek pora
4-5 ziemniaków
kasza ( 1 i 1/2 łyzki na litr zupy)
kasza ( 1 i 1/2 łyzki na litr zupy)
Pieprz czarny ziarenka ( 8-10)
2 kulki ziela ang.
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz do smaku
Łyżka przyprawy fit up z błonnikiem i lubczykiem Kamis
Kubek śmietany (150 ml)
Mięso na rosół myję i zalewam w garnku zimną wodę,
doprowadzam do wrzenia, ewentualne szumy zbieram. Dodaję przyprawy i gotuję około pół godziny.
Warzywa myję i te które trzeba obrać, obieram. Ziemniaki kroję w kostkę i zalewam w osobnym
naczyniu wodą. Marchew, seler, pietruszkę trę na tarce o grubszych oczkach. Z
fasolki odcinam końcówki i kroję na kawałki , por w plasterki , kapustę
szatkuję. Wszystkie warzywa i plasterki czosnku przekładam do gotującego się mięsa. Po czym mięso wyciągam i po przestudzeniu obieram z kości i
dodaję do krupniku.
Kaszę przepłukuję pod bieżącą wodą i również dodaję do
garnka z zupą. Mieszam i gotuję całość do miękkości ziemniaków i kaszy.
Na koniec dodaję przyprawę Fit up
i zabielam śmietaną ,dodaję natkę pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)