Zupy są zdrowe i pożywne, najlepsze na mięsie bez dodatku kostek rosołowych.
Można je podać z ziemniakami, ryżem, lanymi kluskami lub makaronem.
Dzisiaj jarzynowa z małymi kokardkami .
Zapraszam)
- Makaron kokardki małe Czaniecki
- 60 dag mięsa rosołowego z indyka
- 30 dag zielonej fasolki szparagowej
- 2 marchewki
- Mały kalafior
- Pieprz zielony ziarenka Kamis ( pół łyżeczki)
- Sól do smaku
- 2 ząbki czosnku
- Mała cebula
- Śmietana
Mięso myję i wstawiam do gotowania. Warzywa myję i obieram ,
kalafiora dzielę na różyczki, marchew kroje w kostkę, fasolkę na mniejsze
kawałki. Obraną cebulę kroje w plasterki.
W międzyczasie
makaron gotuję wg wskazówek na opakowaniu, i odcedzam.
Warzywa wkładam do
obgotowanego mięsa. Dodaje przyprawy i gotuje do miękkości. Miękkie mięso
wyciągam, i jak przestygnie obieram z kości, następnie mięso dodaję do zupy. Gotową zaprawiam śmietanką. Podaję z
makaronem . Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)