Zamiast ziemniaków do mięska podałam dzisiaj makaron, pióra cięte z pełnego przemiału, z pysznym sosem serowym..pyszotka polecam:)
Serek topiony
śmietankowy (10 dag)
Serek twarogowy z bazylią lub z ziołami ( 15 dag)
200 ml mleka
50 ml śmietanki
10 dag żółtego sera
Makaron rurki cięte z pełnego przemiału Czaniecki
Sól i pieprz biały do smaku.
Makaron gotuje al.’ Dente w osolonej wodzie z dodatkiem
oleju. Po ugotowaniu odcedzam.
W między czasie przygotowuje sos. Ser żółty trę na tarce. Na
patelnię wlewam mleko, podgrzewam,
dodaję plasterki serka topionego i mieszam aż się ładnie rozpuści.
Następnie dokładam serek z bazylią,
również dokładnie łączę z sosem. Teraz wsypuję tarty ser żółty i nadal
mieszając czekam aż się ładnie połączy z
całością.
Na koniec dodaję śmietankę, i
doprawiam do smaku, solą i białym pieprzem .
Makaron wykładam na talerz i polewam gotowym sosem.
Szybko i smacznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)