Zwyczajny obiad z kotletem można zamienić w coś wykwintnego, można zrobić zawijaski/ roladki, kombinacji z nadzieniem tysiące ::)
Dzisiaj zapraszam na zawijaski z szynką szwarcwaldzką i serkiem brie :)
3 pojedyncze piersi z kurczaka
6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
Serek brie śmietankowy
Musztarda chrzanowa Kamis (6 łyżeczek)
Sól ziołowa
Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią Kamis
Olej do smażenia
Bułka trata, mąka i jajko do panierowania
Piersi z kurczaka myję i osuszam, następnie odcinam
polędwiczki ( odkładam) a piersi przekrawam na pół
wzdłuż .
Każdą połówkę rozbijam delikatnie tłuczkiem. Rozkładam i
smaruję musztardą, posypuję delikatnie solą ziołową, ale
tylko troszeczkę ponieważ szynka jest słona.
Teraz rozkładam po kawałku polędwiczki i kawałki sera,
posypuję suszonymi pomidorami i zwijam jak rolady.
Gotowe roladki panieruję w mące, jajku i bułce tartej.
Smażę na oleju na rumiano z każdej strony.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
mmmm pysznie to wygląda:)
OdpowiedzUsuń