wtorek, 13 sierpnia 2013

Zawijaski drobiowe z szynką szwarcwaldzką

Zwyczajny obiad z kotletem można zamienić w coś wykwintnego, można zrobić zawijaski/ roladki, kombinacji z nadzieniem tysiące ::) 
Dzisiaj zapraszam na zawijaski z szynką szwarcwaldzką i serkiem brie :) 




3 pojedyncze piersi z kurczaka

6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej

Serek brie śmietankowy

Musztarda chrzanowa Kamis (6 łyżeczek)

Sól ziołowa

Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią Kamis

Olej do smażenia


Bułka trata, mąka i jajko do panierowania







Piersi z kurczaka myję i osuszam, następnie odcinam 
polędwiczki ( odkładam) a piersi przekrawam na pół 
wzdłuż . 

Każdą połówkę rozbijam delikatnie tłuczkiem. Rozkładam i
smaruję musztardą, posypuję delikatnie solą ziołową, ale
tylko troszeczkę ponieważ szynka jest słona.

Teraz rozkładam po kawałku polędwiczki i kawałki sera,
posypuję suszonymi pomidorami i zwijam jak rolady.

Gotowe roladki panieruję w mące, jajku i bułce tartej. 

Smażę na oleju na rumiano z każdej strony.




*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*

1 komentarz:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...