środa, 7 sierpnia 2013

Aromatyczny udziec z indyka

Dobrze dobrane przyprawy i zioła to podstawa, możemy się delektować aromatycznym i smacznym daniem. Zapraszam na aromatyczne mięsko z  udźca indyka:)



1 kg udźca z indyka bez kości
2 łyżki przyprawy Grill Gaucho steak Royal Brand ( pieprz, sól, czosnek, cebula, ziele angielskie,cukier trzcinowy,papryka czerwona-zielona, tymianek,kolendra ,gorczyca, chili .)
2 łyżki sosu sojowego
2-3 łyżki słodkiej papryki
2 łyżki czosnku w granulkach ( zabrakło mi świeżego, jest lepszy , można dać nawet 4 ząbki)
olej




Mięso z udźca myję i osuszam na ręczniku papierowym. 
Przekładam do miski i posypuję przyprawami, jeżeli mam świeży czosnek miażdżę go i nacieram mięso. Polewam olejem i mieszam. Nakrywam folią aluminiową i wstawiam na noc do lodówki. 

Na następny dzień przekładam mięso do rękawa i piekę. Wstawiam do nagrzanego do 200 st. C piekarnika , i piekę 60 minut. Pod koniec pieczenia można mięso razem z wytworzonym sosem wyłożyć do naczynia żaroodpornego, dodać ugotowane ziemniaki i zapiec jakieś 15 minut.


SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...