Ostatnio posmakowaliśmy w makaronach,
dodatek sosów i aromatycznych przypraw
sprawia że za każdym
razem mamy inne, smaczne danie;)
250 g makaronu fettuccine
60 dag mięsa mielonego ( u mnie z indyka)
2 jajka
40 dag mrożonych grzybów
2 łyżki masła
Listek laurowy Kamis
Ziele ang. 2 kulki Kamis
Łyżeczka kulek pieprzu zielonego Kamis
Sól ziołowa Kamis
Pieprz czarny z młynka Kamis
Czubrica płaska łyżeczka firmy Royal Brand
Papryka czerwona łyżeczka Kamis
Czosnek granulki łyżeczka Kamis
Skrobia kukurydziana i śmietana do zagęszczenia sosu
Grzyby przekładam do garnka i podlewam wodą , duszę pod
przykryciem aż całkiem się rozmrożą, po tym czasie dodaję masło, duszę chwilę,
dolewam wody, dodaję listek laurowy, ziele ang pół łyżeczki soli ziołowej,
łyżeczkę czubricy i pieprz zielony i zostawiam do gotowania na małym ogniu jakieś 20 minut, aż grzyby odpowiednią
zmiękną.
Przygotowuję pulpeciki, W misce mieszam mięso mielone z
jajkami, pieprzem mielonym , papryką, czosnkiem i solą. Formuję małe kulki
i wrzucam partiami na gotujący się sos.
Pulpeciki gotuje w sosie jakieś 15 minut. Na koniec zaprawiam skrobią i
śmietanką, i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Podaję z ugotowanym wcześniej makaronem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)