Raz za czas korzystam z dań w proszku, wybieram jednak te bez konserwantów, najbardziej naturalne, do takich należą między innymi Fixy Kamisa. Dzisiaj karkówka w sosie musztardowym
w jej składzie są :bazylia, tymianek, natka pietruszki.
potrzebujemy 800 g mięsa z karczku
2 cebule
4 łyżki musztardy
Fix Kamis karkówka w sosie musztardowym
Mięso myjemy i dzielimy na odpowiednie kawałki, można lekko rozbić tłuczkiem.
Cebulę obieramy i kroimy w grube plastry.
W misce łączymy mięso z fixem i musztardą oraz cebulą, i odstawiamy do lodówki na godzinkę ( nie jest to konieczne, ale ja tak wolę;)
Po tym czasie mięso z marynatą przekładamy do worka do pieczenia(jest dołączony do sosu)zamykamy i wstawiamy do gorącego piekarnika, pieczemy godzinę w temp. 180 st.C.
Upieczone mięsko przekładam do naczynia żaroodpornego, dodaję ugotowane ziemniaki, można podpiec w piekarniku. Podaję z sałatką z czerwonej kapusty.
Pyszne, lekko słodkie danie, zasmakowało mojej rodzince;)
Musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńPyszne Patusiu, polecam:)
Usuńwygląda apetycznie, ja raczej robię domowe marynaty. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTeż robię sama marynaty, ale raz za czas, w ramach testów, mogę popróbować czegoś innego:) Zwłąszcza dobrego, bez polepszaczy smaków;)
Usuń