Pyszna odmiana tradycyjnie panierowanego kotleta. Filety obtaczane w mące i jajku, dosmaczone suszonymi pomidorami, czosnkiem , bazylią i...
Filety z piersi po parysku |
2 podwójne piersi z kurczaka
3 małe jajka
Papryka mielona słodka Kamis
Sól
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis
Masło klarowane lub
olej do smażenia
Mąka do obtaczania kotletów
Piersi z kurczaka myję , odcinam polędwiczki , każdą pierś
dzielę na pół i przekrawam wzdłuż, nie
rozklepuję.
Rozkładam i posypuję solą i papryką. Odstawiam na jakąś
godzinkę do lodówki.
Po tym czasie jajka
wbijam do miski, ubijam lekko, dodaję sól , , z pół łyżeczki, łyżkę papryki i 2 łyżeczki
suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią. Ubijam całość.
Kotlety obtaczam w mące następnie w jajkach i od razu smażę
na złoty kolor.
Podałam z młodymi ziemniakami i sałatą ze śmietaną.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Muszę spróbować takiej odsłony :)
OdpowiedzUsuńOj tak, polecam :)
Usuń