Zapraszam na pyszne leczo, tym razem bez mięsa a z pieczarkami, bardzo dobre i lekkie jedzonko:) Takie jakby Ratatouille z pieczarkami :)
Ratatouille z pieczarkami |
6 czerwonych papryk
3 cebule
Łyżka włoszczyzny suszonej
3 ząbki czosnku
50 dag pieczarek
Listek laurowy
Ziele ang. 2 kulki
Pieprz zielony kulki pół łyżeczki
Łyżka garam masala Royal Brand
2 łyżki papryki słodkiej
150 ml koncentratu pomidorowego
Olej z pestek winogron około 100 ml
Najpierw obieram i kroję w plasterki pieczarki obgotowuje je
i odcedzam.
Cebulę obieram i kroję w pół talarki , smażę na oleju,
dodaję pieczarki i duszę aż odparuje woda.
Dodaję przyprawy i czosnek pokrojony w plasterki.
Paprykę myję, pozbawiam nasion i kroję w paseczki, dodaję do
cebuli i pieczarek, dolewam wody i mieszam. Całość duszę na małym gazie około
20 minut.
Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy.
Wegańskie leczo, pyszne i aromatyczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)