Na szybko, z gotowych kruchych korpusów, ze świeżymi owocami i pysznym kremem....zapraszam:))
24 kruche spody na
babeczki
marmolada do wysmarowania spodów ( około 6 łyżek)
budyń śmietankowy z cukrem + 2 pełne łyżki mąki pszennej
½ l mleka
10 dag miękkiego masła
dowolne owoce u mnie borówki i maliny (około ½ kg)
Rozpoczynam od przygotowania kremu. Mąkę mieszam z proszkiem budyniowym,
zagotowuję 2/3 mleka, w 1/3 dokładnie rozprowadzam mąkę z budyniem, wlewam na
gotujące się mleko, cały czas mieszam do momentu zagotowania. Odstawiam do
całkowitego wystudzenia.
Gdy budyń jest zimny, miksuję go z masłem.
Kruche korpusy na
babeczki smaruję marmoladą. Dekorator napełniam kremem i nakładam na babeczki.
Owoce myję i osuszam, następnie układam na wierzch ciastek.
Można posypać tartą czekoladą lub posypać kakao.
Proste, ale bardzo smaczne babeczki.
Szanowna Pani
OdpowiedzUsuńw imieniu marki Almette chciałbym serdecznie zaprosić do wzięcia udziału w konkursie "Inspirujący Smak Natury". Do wygrania kulinarna podróż do Toskanii! Wystarczy chwila na stworzenie przepisu z użyciem ulubionego serka Almette, a to może Ty poczujesz smak słonecznej Toskanii!
Szczegóły oraz regulamin znajduje się tutaj: https://apps.facebook.com/inspirujacy-smak/?fb_source=bookmark_apps&ref=bookmarks&count=0&fb_bmpos=2_0