poniedziałek, 28 maja 2012

Truskawki z mascarpone na kolankach



Składniki:

  • 60 dkg truskawek
  • Serek mascarpone (250 g)
  • Słodzik lub cukier do smaku
  • makaron kolanka ( wg apetytu)


Przygotowanie:


Makaron gotuję, ( wg instrukcji na opakowaniu)odcedzam i zostawiam aby stygł. Truskawki myję pod bieżącą wodą, zostawiam aby odciekły z wody. Następnie odcinam szypułki. Przekładam do miski i rozdrabniam, używam do tego tłuczka do ziemniaków ( truskawki zostają zmiażdżone nie zmiksowane) Dodaję mascarpone i słodzik ( stevia) pełną dużą łyżkę, ale każdy lubi inną słodkość, więc wg gustu. Wszystko dokładnie mieszam (widelcem) Ugotowany makaron kolanka wykładam na talerz, polewam sosem truskawkowym, dekoruję świeżymy truskawkami i….smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...