Smaczne, sprawdzone przepisy-krok po kroku, na proste dania, przystawki, dodatki i desery :) Zapraszam !
sobota, 12 maja 2012
Jajecznica z kiełbaską i cebulą
SKŁADNIKI:
20 dkg kiełbasy podwawelskiej lub śląskiej
3 młode cebulki, lub por
4 wiejskie jajka
ew. łyżka masła lub smalcu
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Kiełbasę obieram z osłonki, kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzaną patelnię, podsmażam aż wytopi się z niej tłuszcz, jeśli jest go mało można dodać łyżkę masła lub smalcu. Cebulkę, lub por kroję drobno i dodaję do kiełbasy, duszę do miękkości, następnie wbijam jajka i dokładnie razem mieszam aż do ich ścięcia. Przyprawiam solą i pieprzem. Podaję na patelni z kromką świeżego chlebka;)
Pyszne i syte śniadanie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Tort Jamajka -tort motyl
Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu. Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...
-
Majowe, rodzinne grillowanie, bardzo lubimy ten czas spędzony razem:) Wymyślamy rozmaite smakołyki, które pieczemy na grillu. Dzi...
-
Smażenie powideł nie musi być czasochłonne , od kiedy poznałam przepis na "powidła śliwkowe dla leniwych" innych nie smażę, są...
właśnie robie jajecznicz e na masełku :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie robie jajecznicz e na masełku :)
OdpowiedzUsuńyass
OdpowiedzUsuń