SKŁADNIKI:
seler konserwowy
6 jajek
ananasy z puszki
por
30 dkg szynki wędzonej
30 dkg żółtego sera
sałatka warzywna, 6 składnikowa
cebulka zielona
szklanka majonezu babuni
szklanka gęstej śmietany
2 łyżki przyprawy kebab-gyros
1 łyżka czosnku w granulkach
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowujemy 7 miseczek. Każdy składnik umieszczamy w oddzielnej . Seler i sałatkę warzywną odcedzamy, jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i trzemy na tarce. Ananasa odciskamy z zalewy i kroimy w kosteczkę, pora tniemy w piórka, szynkę pokroić w kosteczkę, ser żółty trzemy na dużych oczkach. Majonez i śmietanę mieszamy z przyprawą gyros i z czosnkiem. W dużej przeźroczystej misce, lub dwóch mniejszych, układamy warstwami: seler ,warzywa, szynka, połowa sosu, ananas, ser, por, reszta sosu, na wierzch jajka i posiekana zielona cebulka.
Wstawiamy do lodówki, po około godzinie sałatka jest gotowa Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)