SKŁADNIKI:
8 jajek
Pastella z łososiem i szczypiorkiem
Szczypiorek
Pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy w zimnej wodzie, skorupkę należy nadtłuc ( lepiej się je obiera). Następnie obieramy jajka i 5 z nich przecinamy wzdłuż, oddzielając żółtka od białek. Żółtka i 3 jajka dodajemy do pastelli i dokładnie rozdrabniamy, dodajemy do smaku pieprzu i mieszamy wszystko razem. Połówki jajek wykładamy na półmisek, napełniamy farszem i posypujemy grubo posiekanym szczypiorkiem. Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)