Majówka = grillowanie, dzisiaj smacznie i mało kalorycznie. Ze świetnymi dodatkami , wyszło wyśmienicie, aromatycznie i mega pysznie :) Zapraszam :)
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- kubek śmietany (200 ml)
- po łyżeczce koncentratu pomidor. z lubczykiem i z czosnkiem Pudliszki
- 1 łyżka przyprawy Grill klasyczny
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka lubczyku
Piersi dokładnie myję, osuszam i przecinam wzdłuż, polędwiczki zostawiam w całości. Składniki
marynaty łączę ze sobą, i pokrywam nią dokładnie płaty mięsa.
Przekładam do pojemnika, nakrywam folią i odstawiam, najlepiej do lodówki, pozostawiam tak na godzinkę.
Następnie, wyciągam i przekładam na tackę foliową i piekę na grillu do miękkości i przyrumienienia mięsa.
Podaję z chlebem, świetnie smakuje z sałatką z pomidorów, cebulki i ogórka kiszonego:)
Hmmm... brzmi intersująco w sobote próba może będzie to jedyna rzecz nie skomentowana negatywnie przez moja idealną teściowa
OdpowiedzUsuńO kurcze, też mam taką nadzieję :D
UsuńPysznie wygląda :-) fajny pomysł na obiad :-)
OdpowiedzUsuń