SKŁADNIKI:
dowolna ryba morska,mintaj, dorsz, lub inna którą lubimy
oliwa z oliwek
pieprz cytrynowy
sól morska
bazylia
czosnek w granulkach
imbir
PRZYGOTOWANIE:
Umyte, i odsączone z nadmiaru wody ryby, posypujemy przyprawami, układamy na folii aluminiowej uprzednio posmarowanej oliwą z oliwek. Przykrywamy je folią aby nie wyschły podczas pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 st.C), pieczemy 35 minut Podajemy z ulubionymi warzywami, u mnie to brokuły. Smaczne i zdrowe;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)