poniedziałek, 21 maja 2012

Mięso indycze pieczone w rękawie



Pyszne soczyste mięso indycze, dietetyczne,pieczone bez tłuszczu. 

Składniki:

    Około kilograma mięsa z uda indyczego
    Łyżka lubczyku
    Łyżka pieprzu ziołowego
    Łyżka marynaty staropolskiej do mięsa
    Łyżka curry
    Łyżka czosnku w granulkach
    Łyżka sosu sojowego i octu balsamicznego
    50 ml wody
    Vegeta lub kucharek ( wg smaku)

Przygotowanie:

Mięso dokładnie myję, i przekładam do miski, dodaję 50 ml wody, i przyprawy, lubczyk, pieprz ziołowy, marynatę, curry, czosnek w granulkach, sos sojowy i ocet balsamiczny, można dodać ciut kucharka. Całość dokładnie mieszam , przykrywam folią i wsadzam na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie przekładam mięsko do rękawa foliowego, i wkładam do nagrzanego do 180 st.C piekarnika, czas pieczenia 1 godzina . Po upieczeniu przekładam na talerz i podaję z sałatką z zielonych pomidorów.



2 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...