piątek, 30 sierpnia 2013

Jarzynowa z indykiem i kokardkami

Zupy są zdrowe i pożywne, najlepsze na mięsie bez dodatku kostek rosołowych.
Można je podać z ziemniakami, ryżem, lanymi kluskami lub makaronem. 
Dzisiaj jarzynowa z małymi kokardkami . 
Zapraszam)



  • Makaron kokardki małe Czaniecki
  • 60 dag mięsa rosołowego z indyka
  • 30 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • Mały kalafior
  • Pieprz zielony ziarenka Kamis  ( pół łyżeczki)
  • Sól do smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • Mała cebula
  • Śmietana


Mięso myję i wstawiam do gotowania. Warzywa myję i obieram , kalafiora dzielę na różyczki, marchew kroje w kostkę, fasolkę na mniejsze kawałki. Obraną cebulę kroje w plasterki.
 W międzyczasie makaron gotuję wg wskazówek na opakowaniu, i odcedzam.

Warzywa wkładam  do obgotowanego mięsa. Dodaje przyprawy i gotuje do miękkości. Miękkie mięso wyciągam, i jak przestygnie obieram z kości, następnie mięso dodaję  do zupy. Gotową zaprawiam śmietanką. Podaję z makaronem . Smacznego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...