poniedziałek, 28 maja 2012

Pierś z kurczaka z grilla

Majówka = grillowanie, dzisiaj smacznie i mało kalorycznie. Ze świetnymi dodatkami , wyszło wyśmienicie, aromatycznie i  mega pysznie :) Zapraszam :)




Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • kubek śmietany (200 ml)
  • po łyżeczce koncentratu pomidor. z lubczykiem i z czosnkiem Pudliszki
  • 1 łyżka przyprawy Grill klasyczny
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka lubczyku
Przygotowanie:


Piersi dokładnie myję, osuszam i przecinam wzdłuż, polędwiczki zostawiam w całości. Składniki marynaty łączę ze sobą, i pokrywam nią dokładnie płaty mięsa. Przekładam do pojemnika, nakrywam folią i odstawiam, najlepiej do lodówki, pozostawiam tak na godzinkę. Następnie, wyciągam i przekładam na tackę foliową i piekę na grillu do miękkości i przyrumienienia mięsa. Podaję z chlebem, świetnie smakuje z sałatką z pomidorów, cebulki i ogórka kiszonego:)  




4 komentarze:

  1. Hmmm... brzmi intersująco w sobote próba może będzie to jedyna rzecz nie skomentowana negatywnie przez moja idealną teściowa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O kurcze, też mam taką nadzieję :D

      Usuń
  2. Pysznie wygląda :-) fajny pomysł na obiad :-)

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)