Makaron z pieczarkami i kiełbasą, syte i smaczne danie. Można użyć innego rodzaju makaronu, np pappardelle czy świderki :)
makaron łazanka Czaniecki
50 dag pieczarek
30 dag kiełbasy ( u mnie drobiowa)
duża cebula
masło klarowane
pieprz młotkowany z kolendrą Kamis
pieprz drobno mielony
sos sojowy grzybowy
Najpierw obieram pieczarki, kroję je na ćwiartki, obgotowuję i odcedzam, następnie duszę na maśle klarowanym. W międzyczasie gotuję i odcedzam makaron.
Cebulę obieram i kroję w piórka, kiełbasę kroję w kostkę, przesmażam na maśle razem z cebulą. Dodaję usmażone pieczarki , przyprawiam pieprzem z kolendrą i sosem sojowym, mieszam. Całość przekładam do makaronu, doprawiam do smaku i podaję.
proste a jakie smaczne danie
OdpowiedzUsuńDokładnie :)
UsuńPyszota! Idealne danie dla mnie :)
OdpowiedzUsuńTylko gdzies wcielo tytulowa kapuste ;-)
OdpowiedzUsuńBo to łazanki bez kapusty :D Dziękuję , nawet nie zauważyłam :)
Usuń