Wypasiona-tak stwierdzili domownicy. Aromatyczna, pikantna, smaczna , pizza z szynką, salami i pieczarkami.
Ciasto na pizzę wg własnego przepisu, lub moja propozycja, najczęściej robię ciasto z podwójnej porcji, i mamy dwie różne pizze;
wersja nr 1
http://takietampichcenie.blogspot.com/2013/02/pizza-z-salami-i-oliwkami.html
i wersja nr 2
wersja nr 1
http://takietampichcenie.blogspot.com/2013/02/pizza-z-salami-i-oliwkami.html
i wersja nr 2
Dodatki :
Domowy sos do pizzy, u mnie chutnej ( około 250 ml)
2 łyżki czosnku w granulkach
cebula czosnkowa
cebula czerwona
szklanka kukurydzy konserwowej
30 dag tartego sera żółtego
30 dag przesmażonych pieczarek
30 dag wędlin ( plasterki szynki i salami )
Na wyrobione ciasto wykładam sos ( najlepszy z własnej produkcji ), posypuję go obficie czosnkiem granulowanym.
Cebule obieram, kroję w pół krążki i wykładam na sos z czosnkiem.
Posypuję częścią sera i odsączoną z zalewy kukurydzą. Dodaję przesmażone na maśle pieczarki i pokrojone w kostkę wędliny, całość pokrywam serem. Piekę około 25 minut w 170 st. C
Podaję gorącą, z ketchupem i sosem czosnkowym :)
pysznie wygląda:D
OdpowiedzUsuńDziękuję , i taka była :)
UsuńDomowa pizza jest najlepsza, mniam!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, wszystkie składniki które lubię;)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :)
Usuń