Szybko i smacznie, przygotowanie tego dania nie zajmie więcej niż pół godziny. Efekt .....u nas dokładki, ale Wy oceńcie sami, polecam:)
Pomidory z cebulą i
czosnkiem z puszki ( 400 g)
500 g fasolki
zielonej ( u mnie mrożona)
2 łyżki oleju
ryżowego
2 ząbki czosnku
łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą Kamis
Łyżeczka ziół dalmatyńskich lub prowansalskich
Sól do smaku
makaron, u mnie kokardki Czaniecki
Najpierw gotuję w osolonej wodzie fasolkę szparagową. Pomidory przekładam na patelnię, dodaję olej ryżowy, przyprawy,
przeciśnięty przez praskę czosnek, i duszę chwilkę. Ugotowaną fasolkę odcedzam i przesypuję do
pomidorów. Mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie gotuję makaron na pół twardo, odcedzam. Wykładam na talerz ,
na wierzch przekładam warzywa. Można posypać tartym parmezanem.
Ten sos smakuje także z grillowaną rybą , u mnie łosoś.
Smacznego.
Do takiej fasolki polecam też ser brie lub żółty wędzony, pycha :)
OdpowiedzUsuńtrzeba będzie spróbowac :)
Usuń