Aromatyczne mięso, duszone w rękawie, doskonałe na zimno i na ciepło, przy tym robi się prawie samo;) Polecam serdecznie;)
Kg schabu bez kości
100 ml oleju
szczypta chilli
sól do smaku lub sos sojowy
Wybieram ładny, dość chudy kawałek schabu. Trzeba go umyć i osuszyć.
Przyprawy łączę w miseczce z olejem. Mieszanką nacieram mięso i odstawiam go owiniętego w worku do pieczenia, na noc do lodówki.
Po tym czasie worek do pieczenia szczelnie zamykam i wkładam całość do piekarnika, piekę półtorej godziny w temp 190 st. C
Wytworzony podczas duszenia sos można zagęścić i polać nim mięso. Tak przygotowany schab smakuje na ciepło, jako danie obiadowe, lub na zimno do kanapki.
eli_555
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda ten schabik. Muszę wypróbować.
Pychotka :)
OdpowiedzUsuńDomowa wędlinka- najlepsza:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa:) Eluniu, wypróbuj, warto:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie mięsko:D
OdpowiedzUsuńPyszne jest:)
UsuńWitam
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie, ale nie widzę w przepisie przypraw.......
Pozdrawiam
Jolka
Są przyprawy, trzeba kliknąć w link :)Kulinarne Inspiracje Polędwiczki z jabłkiem w sosie szałwiowym-
To kolekcja ziół i przypraw, w skład której wchodzą: rozmaryn, czosnek, papryka słodka, szałwia oraz tymianek.