Pyszna zupa pomidorowa, zmiksowane warzywa lekko ją zagęszczają, przez co ma konsystencję kremu. Z drobnym makaronem smakuje wybornie.
około półtora litra rosołu + warzywa ( wykorzystuję
pozostały rosół z dnia poprzedniego)
pomidory z puszki ( 400 g)
szczypta cukru
kubek gęstej śmietany ( 150
g)
makaron drobny u mnie gwiazdki Czaniecki
Rosół podgrzewam razem z warzywami ( marchew, pietruszka ,
seler, cebula/por), dodaję pomidory wraz z zalewą , całość dokładnie
blenduję. Gotuję chwilę, około 15 minut,
na koniec hartuję śmietanę gorącą zupą
i wlewam do garnka, mieszam i ewentualnie doprawiam do smaku.
Makaron gotuję wg wskazówek producenta, odcedzam i podaję z
zupą.
Szybko i smacznie :)
ukochana zupa z dzieciństwa:)
OdpowiedzUsuńOj te gwiazdki :) Wróciłam do czasów błogiego dzieciństwa ;)
OdpowiedzUsuń