Pyszne czekoladowe naleśniki, nadziane serkiem i słodkimi gruszkami, nikt się im nie oprze;) Zapraszam:)
500 ml mleka czekoladowego
250 ml wody gazowanej
1 jajko
szczypta soli
około 1 i pół -2 szklanki mąki pszennej
100 ml oleju
Gruszki ( puszka 850 ml)
Twaróg sernikowy z
wiaderka ( 1 kg)
łyżeczka cukru z wanilią + zwykły cukier wg smaku ( 2-3
łyżki)
Gruszki odcedzam i kroję w kostkę.
Do miski przelewam mleko, wodę , wbijam jajko i dodaję
szczyptę soli, miksuję . Następnie dodaję porcjami przesianą mąkę stale
miksując, na koniec wlewam olej i mieszam.
Odstawiam ciasto na 10 minut po
czym smażę naleśniki.
W między czasie przygotowuję nadzienie. Ser przekładam do miski
, dodaję cukier z wanilią, zwykły cukier i pokrojone gruszki, mieszam.
Wykładam na gotowe naleśniki i składam.
Podaję posypane tartą
gorzką czekoladą. Jeśli mało słodkie można oprószyć cukrem pudrem lub zetrzeć
słodką czekoladę.
Trafiłam...został choć jeden dla mnie? :)
OdpowiedzUsuńElusia, dla Ciebie upiekę nowe;)
Usuńale kusisz....mmmmm...apetycznie wyglądają
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko
Też pozdrawiam Bożenko:)
Usuń