Pyszne grillowane mięsko z łososia, soczyste i aromatyczne. Z nutką cytryny, doskonale komponuje się z sosem z pomidorów i fasolki szparagowej, a nawet z makaronem.
Zapraszam:)
Kawałek łososia ( 50 -60 dag)
Przyprawy ilość wg smaku:
Szałwia suszona
olej ryżowy
Łososia myję , pozbawiam ewentualnych łusek, i osuszam
ręcznikiem papierowym. Dzielę na odpowiednie dla siebie kawałki. Nacieram rybę olejem
ryżowym i posypuję przyprawami.
Odstawiam na godzinę, aby mięso nabrało aromatu przypraw. Po tym czasie
łososia grilluję .
Podałam z makaronem i sosem pomidorowo fasolowym. (KLIK)
Jak ja uwielbiam łososia :) Pysznie podany
OdpowiedzUsuńDziękuję :) To też moja ulubiona rybka:)
Usuńpysznie i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńDokładnie;)
Usuń