Znudzona tradycyjnym barszczem
postanowiłam pokombinować,
wyszedł kremowy, smaczny i pożywny;)
postanowiłam pokombinować,
wyszedł kremowy, smaczny i pożywny;)
Krem a'la ukraiński:)
Mrożonka barszcz ukraiński
( 450 g x 2)
10 dag masła
3 ząbki czosnku
kostka z zielem ang. i liściem laurowym
3 pełne łyżki tartych buraczków marynowanych
Łyżka kminku
200 ml kwaśnej śmietany
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
Dodatki
Jajka ugotowane na twardo
Biała konserwowa fasolka
W garnku rozpuszczam masło, wsypuję mrożonki i mieszam .
Dodaję pokrojony w plasterki czosnek, dodaję kostkę rosołową. Warzywa duszą się do momentu rozmrożenia,
następnie dodaję tarte buraki, mieszam całość ,zalewam gorącą wodą i wsypuję
kminek. Gotuję około 20 minut.
Po tym czasie zupę miksuję blenderem . Dodatkowo przecieram przez sitko.
Na koniec zaciągam śmietanką rozmieszaną ze skrobią. Podaję
z jajkami na twardo i białą fasolką.
marzy mi się!
OdpowiedzUsuńNo to do gotowania;)
Usuń