Parówkowe serce z jajem... polecam nie tylko na Walentynki, ale także bez okazji, aby zrobić drugiej połówce ciut przyjemności :D
Parówki , najlepsze z szynki lub berlinki
Jajka, tyle ile parówek
Sól i pieprz do smaku
Łyżeczka oleju z pestek winogron(lub inny)
_________________
Parówki nacinam wzdłuż , ale nie do końca.
Obracam i wywijam na kształt serca, dół spinam wykałaczką.
Na patelni rozgrzewam olej, przekładam parówki, do każdej wbijam po jednym jajku.
Każde jajko delikatnie solę i posypuję pieprzem.
Smażę jak jajka sadzone, my lubimy lejące żółtko:)
Obracam i wywijam na kształt serca, dół spinam wykałaczką.
Na patelni rozgrzewam olej, przekładam parówki, do każdej wbijam po jednym jajku.
Każde jajko delikatnie solę i posypuję pieprzem.
Smażę jak jajka sadzone, my lubimy lejące żółtko:)
super pomysł gratulacje
OdpowiedzUsuńNie wiem czyj to pomysł, krąży w internecie od paru lat, ale wart do wypróbowania;)
Usuńładnie to wygląda :)
OdpowiedzUsuń