czwartek, 14 lutego 2013

Parówkowe serce z jajem


Parówkowe serce z jajem... polecam nie tylko na Walentynki, ale także bez okazji, aby zrobić drugiej połówce ciut przyjemności :D






Parówki , najlepsze z szynki lub berlinki


Jajka, tyle ile parówek


Sól i pieprz do smaku


Łyżeczka oleju z pestek winogron(lub inny)










_________________
Parówki nacinam wzdłuż , ale nie do końca. 

Obracam i wywijam na kształt serca, dół  spinam wykałaczką. 

Na patelni rozgrzewam olej, przekładam parówki, do każdej wbijam po jednym jajku.

 Każde jajko delikatnie solę i posypuję pieprzem. 
Smażę jak jajka sadzone,  my lubimy lejące żółtko:)















3 komentarze:

  1. super pomysł gratulacje

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiem czyj to pomysł, krąży w internecie od paru lat, ale wart do wypróbowania;)

      Usuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...