Obalam teorie że burgery muszą być wysokokaloryczne,
moja wersja burgera, z indyka na sałacie..z przyprawą do hamburgerów od Kamisa...mniamm:)
Zapraszam:)
około kilograma mięsa z indyka( pierś i udziec)
jajko
2 łyżki oleju z pestek winogron
2 czerwone cebule
3 -4 ogórki kiszone
3 – 4 pomidory
liście zielonej sałaty
musztarda
ketchup
Mięso myję i mielę w
maszynce, wbijam jajko, dodaję przyprawy i dokładnie wyrabiam masę mięsną.
Rozgrzewam patelnię, ( można także smażyć na grillu) mięso
polewam delikatnie olejem , formuję burgery i smażę, po około 3 minuty z każdej
strony.
Obieram cebulę i kroję w piórka, sałatę myję i osuszam,
rozkładam na talerzu. Umyte pomidorki kroję w plastry, tak samo kroję kiszone
ogórki. Na liście sałaty układam burgery, na nie pokrojone warzywa, polewam
musztardą i ketchupem.
Zwijam w liścia i zajadam jak tradycyjnego burgera, tyle
że bez bułki:)
Przyprawa do hamburgerów od Kamisa nie zawiera glutaminianu, jest skomponowana z naturalnych składników,i to mnie zachęciło do jej użycia. To doskonała mieszanka ziół i przypraw takich jak : czosnek, chili papryka słodka, kolendra, majeranek, pieprz.
Burgery są pachnące i smaczne. Polecam z czystym sumieniem;)
ja robię podobne, tylko piersi z indyka nie mielę a smaże na patelni grilowej, burgery wychodzą super ;)
OdpowiedzUsuńoj, też smacznie :)
UsuńThank you for the kind words :)
OdpowiedzUsuń