Banalna surówka z kiszonej kapusty,my ją uwielbiamy,
prosta w przygotowaniu, do piątkowej rybki w sam raz;)
Smacznego:)
1/2 kg kiszonej kapusty
1 cebula
1 marchewka
pieprz mielony
1/2 łyżeczki cukru
2 - 3 łyżki oleju ( u mnie z pestek winogron)
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, pokroić. Marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Obrać cebulę i pokroić w kostkę. Dodać świeżo zmielonego pieprzu, cukier i olej. Całość dokładnie wymieszać.
Wspaniały dodatek do smażonej rybki, kotletów mielonych lub schabowego.
U nas dzisiaj w towarzyskie smażonego mintaja i ziemniaczków;)
Smacznego;)
_____________________________________________________
Robię dokładnie tak samo. Pyszne! :-)
OdpowiedzUsuń