Pora zimowa, śnieg, mróz… po takim spacerku najlepiej
rozgrzać się gorącym napojem, polecam grzane piwo z przyprawą od Kamisa.
Dodałam
tylko łyżkę miodu gryczanego pycha!!, rozgrzewa i smakuje wyśmienicie !
Można zamiast piwa
użyć wino –wytrawne lub półsłodkie.
Skład grzańca:
· Cukier
· Imbir
· Skórka cytrynowa
Saszetka wystarcza na wykonanie ½ l napoju.
Na opakowaniu jest ciekawy przepis na WŁOSKIE BOMBARDINI… który
wypróbuję przy następnej okazji.
S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Właśnie też popijam grzane piwo z imbirem na rozgrzanie i przepędzenie zaziębienia, tylko, że ja dodałam świeży imbir, trochę soku malinowego, trochę miodu i kilka różnych przypraw korzennych.
OdpowiedzUsuńTeż pyszotka, my kombinujemy ze smakami, i przy okazji testujemy gotowe mieszanki;)
Usuń