niedziela, 3 lutego 2013

Grzaniec imbirowy z cytryną


Pora zimowa, śnieg, mróz… po takim spacerku najlepiej rozgrzać się gorącym napojem, polecam grzane piwo z przyprawą od Kamisa.
 Dodałam tylko łyżkę miodu gryczanego pycha!!, rozgrzewa i smakuje wyśmienicie !
 Można zamiast piwa użyć wino –wytrawne lub półsłodkie. 



Skład grzańca:
· Cukier
· Imbir
· Skórka cytrynowa

Saszetka wystarcza na wykonanie ½ l napoju.


Na opakowaniu jest ciekawy przepis na WŁOSKIE BOMBARDINI… który wypróbuję przy następnej okazji.

S*M*A*C*Z*N*E*G*O*

2 komentarze:

  1. Właśnie też popijam grzane piwo z imbirem na rozgrzanie i przepędzenie zaziębienia, tylko, że ja dodałam świeży imbir, trochę soku malinowego, trochę miodu i kilka różnych przypraw korzennych.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też pyszotka, my kombinujemy ze smakami, i przy okazji testujemy gotowe mieszanki;)

      Usuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...