środa, 20 lutego 2013

Kurczak z imbirem i czosnkiem


Pyszny, aromatyczny kurczak, uwielbiamy tą wersję;) 
Smacznego;)



Średni kurczak około  1.40 kg
Imbir
Rozmaryn
Tymianek
Lubczyk
5-6 ząbków czosnku
Papryka czerwona w proszku
Ocet balsamiczny
sól









Kurczaka myję i dzielę na porcje. Każdy kawałek obsypuję  przyprawami.  Skrapiam octem balsamicznym. 
Czosnek obieram i kroję w cząstki, układam   na każdym kawałku kurczaka.
Mięso wkładam do rękawa do pieczenia , związuję i wkładam do lodówki na parę godzin.
Nagrzewam piekarnik do 180 st. C i piekę  około 90 minut.
Podaję zaraz po upieczeniu z ziemniakami i dowolną surówką.
Powstałym sosikiem można polać ziemniaki.  




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...