Uwielbiamy śledzie, więc kombinuje ze smakami, dzisiaj w sosie z marchewką i z jabłkiem, wyszło pysznie, zapraszam:)
4 śledzie – filety marynowane
4 jajka ugotowane na twardo
4 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy
2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
Groszek konserwowy
1 średnia marchewka
½ jabłka
Pieprz mielony do smaku
Najpierw robię sos,
marchew i jabłko obieram i myję. Marchewkę trę na tarce o drobniutkich oczkach,
jabłko kroję w małą kostkę. Groszek
odcedzam z zalewy.
W misce łączę majonez, jogurt/ śmietanę, i musztardę, dodaję
startą marchew, kostki jabłka i groszek. Całość mieszam i doprawiam pieprzem.
Śledzie obieram ze skórki, kroję w paseczki i układam na talerzu. Ugotowane i pokrojone dowolnie jajka wykładam
na śledzie, na to warstwa sosu. Udekorować, odstawić na 15 minut i pałaszować. Smacznego!
mmmmm napewno było pyszne:P
OdpowiedzUsuńJeszcze jest, przyjeżdżaj:)
Usuń