Bardzo lubimy wszelakie pasty do pieczywa.
Jako że wiosna, to nie może zabraknąć nowalijek, takich jak np. rzodkiewka. Z białym serem, tworzy doskonały duet, spróbujcie, nam bardzo smakuje.
Twarożek, jeśli nie macie dojścia do wiejskiego, wybierajcie te dobrej jakości, czytajcie etykietki!
|
Twarożek z rzodkiewką
Potrzebujemy :
25 dag twarogu
pęczek rzodkiewek
papryka słodka
sól
pieprz biały mielony
łyżka śmietany lub
jogurtu
Rzodkiewki myję , odcinam ogonki i ścieram na tarce o
grubszych oczkach . Zostawiam na sitku, aby pozbyć się nadmiaru soku.
Przekładam je do miski, do rzodkiewek dodaję
twaróg, rozdrabniam go za pomocą widelca, można twaróg wcześniej zmielić, dodaję jogurt, „ucieram „ całość łyżką .
Następnie doprawiam
do smaku solą, papryką i pieprzem. Ilość przypraw należy dostosować wg własnego
smaku.
|
Pyszny twarożek :) wygląda wyśmienicie, na pewno smakuje jeszcze lepiej :)
OdpowiedzUsuńJest pyszny, polecam :)
Usuńuwielbiam! :) pyszna klasyka :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń