Kolejny przepis z "udziałem" pysznych i zdrowych szparagów.
To smaczne roladki ze szparagami, otulonymi szynką i przyprawione aromatycznym pieprzem cytrynowym.
Można je ugotować na parze, upiec bez panierki, lub tak jak ja tym razem, właśnie z panierką ;)
Takie roladki zasmakują nawet wybrednym smakoszom.
Roladki drobiowe ze szparagami |
Składniki :
piersi z kurczaka
szynka ( dobrej jakości) po plasterku na roladkę
pieprz cytrynowy
szparagi po dwa małe na roladkę + dowolna ilość jako dodatek
bułka tarta, mąka i jajka + odrobina soli do panierki
olej do smażenia
Umyte piersi z kurczaka dzielę na pól wzdłuż, każdy płat delikatnie rozbijam tłuczkiem.
Na mięso wykładam plaster szynki , posypuje pieprzem cytrynowym i układam wcześniej umyte szparagi ( u mnie surowe) Zwijam roladki i panieruję, najpierw w mące, jajku i bułce tartej.
Smażę powoli, na oleju.
Pozostałe szparagi obwalam w jajku i bułce tartej i smażę razem z roladkami.
Podaję od razu.
Smacznego.
Pozostałe szparagi obwalam w jajku i bułce tartej i smażę razem z roladkami.
Podaję od razu.
Smacznego.
Roladki drobiowe ze szparagami |
Roladki drobiowe ze szparagami |
Roladki drobiowe ze szparagami |
Roladki drobiowe ze szparagami |
Roladki drobiowe ze szparagami |
świetnie wyglądają te roladki z zieloną niespodzianką w środku, podkupuję pomysł ;-)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam:) Zapraszam na konkurs:)
UsuńWyglądają super, ale te szparagi surowe nie będą twarde?
OdpowiedzUsuńZawijam surowe, ale są pieczone w roladkach:) Wyszły chrupkie, al'dente ;)
Usuńpycha obiadek :) narobiłaś mi smaku :)
OdpowiedzUsuńpysznie nadziane :)
OdpowiedzUsuńOj tak, dziękuję :)
Usuń