Przepis na tę potrawkę wymyśliłam z potrzeby, jak zwykle wtedy "rodzą" się dobre pomysły.
Miałam ochotę na ciecierzycę, a że zalegała w szafce fasolka konserwowa to i ją dodałam.
Danie smaczne, pachnące wędzonką, ugotowane w jednym garnku, nie licząc podsmażania kiełbasy ;)
Szybko i smacznie.
Zapraszam do pichcenie i dzielenie się opinią i fotkami :)
Konkurs trwa :)
*potrawkę podałam na talerzu z serii
60 dag wędzonych żeberek ( kąty)
50 dag cienkiej kiełbasy ( podwawelska lub inna)
1 duża cebula
puszka fasolki czerwonej (400 g)
puszka fasolki białej (400 g)
puszka ciecierzycy (400 g)
2 listki laurowe
3 kulki ziela ang.
pieprz czarny
4 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
papryka słodka
sól wg smaku
Mieszanka deluxe z pieprzem syczuańskim kupuję w KLIK
Polecam fasolkę mung, pyszna i zdrowa.
OdpowiedzUsuńMaj taki zimny, więc takie treściwe danie jest jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńOj tak, maj mamy beznadziejny :/
UsuńKusisz, kusisz ;)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń