sobota, 23 maja 2015

Potrawka z ciecierzycy i fasolek -danie jednogarnkowe

Przepis na tę potrawkę wymyśliłam z potrzeby, jak zwykle wtedy "rodzą" się dobre pomysły.  

Miałam ochotę na ciecierzycę, a że zalegała w szafce fasolka konserwowa to i ją dodałam. 

Danie smaczne,  pachnące wędzonką, ugotowane w jednym garnku, nie licząc podsmażania kiełbasy ;) 

Szybko i smacznie. 
Zapraszam do pichcenie i dzielenie się opinią i fotkami :) 
Konkurs trwa :)


*potrawkę podałam na talerzu z serii



















60 dag wędzonych żeberek ( kąty)

50 dag cienkiej kiełbasy ( podwawelska lub inna)

1 duża cebula

puszka fasolki czerwonej (400 g)

puszka fasolki białej (400 g)

puszka ciecierzycy (400 g)

2 listki laurowe

3 kulki ziela ang.

pieprz czarny 

4 ząbki czosnku

2 łyżki koncentratu pomidorowego

pomidory suszone z czosnkiem i bazylią

papryka słodka

sól wg smaku 

Mieszanka deluxe z pieprzem syczuańskim kupuję w KLIK












5 komentarzy:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...