Szparagowy sezon trwa. Tym razem szparagi wylądowały w jajecznicy, te dwa produkty( jajka i szparagi) pasują do siebie idealnie.
Doskonałe na śniadanie lub kolację.
Polecam i czekam na opinie;)
8-10 szparagów zielonych (dobra cena KLIK)
4 szalotki
łyżka masła
4 jajka
sól i biały pieprz do smaku
Szparagi trzeba umyć i odłamać twarde końce. Następnie pokroić na mniejsze kawałki .
Szalotki obieram, kroję z piórka i przesmażam razem ze szparagami na maśle, około 5 minut. Do podsmażonych wbijam jajka, oprószam solą i białym pieprzem . Smażę do momentu ścięcia się jajek.
Podaję z chrupkim pieczywem.
Podaję z chrupkim pieczywem.
Smacznego:)
Pyszności :):)
OdpowiedzUsuńOj tak :)
Usuń