wtorek, 15 października 2013

Sos pieczarkowy na kolorowym fettuccine

Kolorowe fettuccine, z aromatycznym sosem z pieczarek i mascarpone. Kusi wyglądem i zapachem. Zapraszam!


Makaron kolorowe fettuccine Czaniecki

50 dag pieczarek

1 spora cebula

Masło do smażenia

Serek  mascarpone pełna łyżka

Sól morska Royal Brand  do smaku

Pieprz mielony Kamis wg smaku

Papryka słodka  Royal Brand  

Zioła dalmatyńskie około łyżki  wg smaku






Pieczarki obieram, i kroję , następnie myję i zagotowuję.  Wypłukuję powstałą  pianę i dokładnie odcedzam.  Cebulkę obieram, kroję w piórka i podsmażam na maśle, do podsmażonej dodaję pieczarki, pieprzę i solę, podlewam wodą i duszę  aż pieczarki zmiękną.

  Dodaję zioła dalmatyńskie , paprykę słodką oraz mascarpone. Mieszam, chwilkę duszę. Jeśli jest potrzeba doprawiam solą i pieprzem.

W między czasie gotuję makaron, następnie  go odcedzam i przekładam porcjami n talerze, polewam pysznym sosem i podaję . 




*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...