Kolorowe fettuccine, z aromatycznym sosem z pieczarek i mascarpone. Kusi wyglądem i zapachem. Zapraszam!
Makaron kolorowe fettuccine Czaniecki
50 dag pieczarek
1 spora cebula
Masło do smażenia
Serek mascarpone
pełna łyżka
Sól morska Royal Brand do smaku
Pieprz mielony Kamis wg smaku
Papryka słodka Royal Brand
Zioła dalmatyńskie około łyżki wg smaku
Pieczarki obieram, i kroję , następnie myję i
zagotowuję. Wypłukuję powstałą pianę i dokładnie odcedzam. Cebulkę obieram, kroję w piórka i podsmażam
na maśle, do podsmażonej dodaję pieczarki, pieprzę i solę, podlewam wodą i duszę aż pieczarki zmiękną.
Dodaję zioła
dalmatyńskie , paprykę słodką oraz mascarpone. Mieszam, chwilkę duszę. Jeśli
jest potrzeba doprawiam solą i pieprzem.
W między czasie gotuję makaron, następnie go odcedzam i przekładam porcjami n talerze,
polewam pysznym sosem i podaję .
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)