Smaczny makaron ze świetnym sosem z wędzoną makrelą i serkiem mascarpone.
Miałam przyjemność wypróbowania nowości Elevona- makaronu do spaghetti. Makaron po ugotowaniu jest sprężysty, nie skleja się, świetnie "przyjmuje" sos, jest smaczny.
Wytwarzany jest z najwyższej jakości pszenicy Amber Durum. Polecam:))
Miałam przyjemność wypróbowania nowości Elevona- makaronu do spaghetti. Makaron po ugotowaniu jest sprężysty, nie skleja się, świetnie "przyjmuje" sos, jest smaczny.
Wytwarzany jest z najwyższej jakości pszenicy Amber Durum. Polecam:))
500 g makaronu spaghetti Elovena
2 makrele wędzone
Duża cebula
Masło około 100 g
300 ml śmietany 18
lub 12 %
150 g mascarpone
50 ml wody
Pieprz mielony łyżeczka lub wg smaku
Chili wg smaku
Papryka słodka 1
łyżeczka
Makron gotuję al.dente,
hartuję i odcedzam. Cebule obieram i kroję w piórka, można w kostkę.
Makrele obieram z ości i skóry. W miseczce łączę serek i śmietaną.
W większym rondlu rozpuszczam masło, i przesmażam na nim
cebulę, jak zmięknie dodaję rozmieszaną śmietanę z serkiem, chwilę gotuję i dodaję makrelę. Podlewam gorącą wodą ( około 100 ml)
Doprawiam świeżo zmielonym pieprzem, papryką słodką i chilli. Mieszam , jeszcze
chwilę trzymam na „gazie” i dodaję makaron.
Łączę go z sosem i od razu podaję.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Mmmmm Madziu ale u Ciebie zapachy. Nie przepadam za rybami, jednak z makaronem zjadam i to nawet ze smakiem.
OdpowiedzUsuńMy tez posmakowaliśmy w makaronie z rybką :)
Usuńpalce lizać :D
OdpowiedzUsuńDokładnie;)
UsuńŚwietne połączenie. Uwielbiam je i na pewno wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńBędzie mi bardzo miło:)
UsuńBardzo ciekawe smaki połączone ze sobą ;) Muszę wypróbować
OdpowiedzUsuń