Grillowane kęski z indyka, cudownie soczyste,doskonałe na obiad,
kolację lub przekąskę.
kolację lub przekąskę.
60 dag piersi z indyka
Sos sojowy grzybowy
2 łyżki
Czosnek 4 ząbki
Papryka słodka Royal Brand 2 łyżki
Olej z pestek winogron
50 ml
Pierś z indyka myję i kroję
w większą kostkę. Przekładam do
miski, dodaję paprykę sodką, sos sojowy i olej.
Czosnek obieram i
przeciskam przez praskę, i także dodaję do mięsa. Mieszam całość dokładnie i odstawiam na parę godzin
do lodówki.
Po tym czasie grilluję.
Podaję z warzywami i sosem czosnkowym.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Pyszny pomysł na indyka :) Lubię to!
OdpowiedzUsuńeh......rewelacyjnie przyrumienione :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń