wtorek, 8 października 2013

Ogórkowa z mięsem i kolendrą

Troszkę inna ogórkowa, lecz nie mniej smaczna. Tarte kiszone ogórki z kawałkami mięsa i nutką kolendry, pyszności.
 Zapraszam:)


Około 50 dag chudej  łopatki wieprzowej
6 ogórków kiszonych
2 łyżki włoszczyzny suszonej
3 ząbki czosnku
2 ziela angielskie Kamis
Pół łyżeczki pieprzu czarnego ( ziarenka) Kamis 
3-4 gałązki kolendry
Sól i pieprz do smaku
Jogurt lub śmietana do zabielenia





Ogórki kiszone ścieram na tarce o grubszych oczkach.

Mięso myję i kroję w kostkę jak na gulasz.  Przekładam do garnka, zalewam wodą i dodaję przyprawy, czosnek kroję plasterki, dodaję także suszoną włoszczyznę. Gotuję , jak mięso jest  al’dente  dodaję starte na tarce ogórki kiszone, i gotuję do miękkości. 

Na koniec dodaję posiekaną  kolendrę  i zabielam śmietaną. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...