Troszkę inna ogórkowa, lecz nie mniej smaczna. Tarte kiszone ogórki z kawałkami mięsa i nutką kolendry, pyszności.
Zapraszam:)
Około 50 dag chudej
łopatki wieprzowej
6 ogórków kiszonych
2 łyżki włoszczyzny suszonej
3 ząbki czosnku
2 ziela angielskie Kamis
Pół łyżeczki pieprzu czarnego ( ziarenka) Kamis
3-4 gałązki kolendry
Sól i pieprz do smaku
Jogurt lub śmietana do zabielenia
Ogórki kiszone ścieram na tarce o grubszych oczkach.
Mięso myję i kroję w kostkę jak na gulasz. Przekładam do garnka, zalewam wodą i dodaję
przyprawy, czosnek kroję plasterki, dodaję także suszoną włoszczyznę. Gotuję ,
jak mięso jest al’dente dodaję starte na tarce ogórki kiszone, i
gotuję do miękkości.
Na koniec dodaję posiekaną
kolendrę i zabielam śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)