wtorek, 8 października 2013

Surówka z marchwi z chrzanem - łagodna

Łagodna surówka z chrzanem z żurawiną, i jagodami goji , z dodatkiem błonnika jabłkowego-smaczna, łagodna, lekko słodka, doskonała do mięs, ryb i warzyw . 
Zapraszam:)




6 sporych marchewek



słoiczek chrzanu z żurawiną





1-2 łyżki majonezu ( zależy od soczystości marchwi)

sól do smaku
 biały pieprz Kamis do smaku








Marchewki myje i obieram, trę na tarce o drobnych oczkach. Do utartej marchwi dodaję chrzan z żurawiną, i mieszam, następnie majonez, znowu mieszam, dosypuję jagody goji i na koniec błonnik jabłkowy. Mieszam całość i doprawiam do smaku.

Surówka jest świetnym dodatkiem do mięs i/lub warzyw, np. brokuł.




 


2 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...