Pyszna zapiekanka , dorsz, Grana Padano, cebula i .....majonez, dość kaloryczne danie, ale uważamy ze raz za czas można sobie pozwolić na takie przyjemności:)
60 dag filetu z dorsza
1 cebula
2 łyżki majonezu
Sól cytrynowa Royal Brand do smaku
Mąka do obtoczenia ryby
Olej do podsmażenia ryby i cebuli
10 dag sera Grana Padano Euroser
Filety z dorsza
odmrażam i odsączam z wody, dzielę na odpowiednie kawałki. Każdy kawałek solę i posypuję przyprawami, po
pół godzinie obtaczam w mące i lekko smażę
na oleju. Przekładam do żaroodpornego naczynia. Cebulę obieram i kroję w piórka, przesmażam do miękkości
na pozostałym z ryby tłuszczu.
Kawałki dorsza
smaruję majonezem , na wierzch wykładam usmażoną cebulę, na górę trę ser . Naczynie z
rybą wkładam do nagrzanego piekarnika, 180 st. C na jakieś 15-20 minut.
Bardzo smaczne i wartościowe danie :)
OdpowiedzUsuńMadziu...efektowne to Twoje danko.
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję dziewczynki:)
OdpowiedzUsuń